2017. augusztus 22., kedd

Uborka télire, egyszerűen

A szomszédból kaptam egy egyszerű receptet savanyúság eltevéséhez, amit ki is próbáltam. A lényeg, hogy nem kell forralni és nagyon gyorsan elkészíthető.

A recept:

  • 2 liter víz
  • 3 dl 20%-os ecet (biológiai erjesztésű)
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek só
Ezeket összekeverjük, majd
  • 1 kk nátrium benzoátot
  • 1 kk borkéntport
  • 1 kk szódabikarbónát
teszünk bele. Utóbbi egy kicsit felpezseg. Egyszerűen ráöntjük a savanyítandóra, majd lezárjuk befőzőfóliával és a polcra rakjuk.

Egy adag uborkát már így savanyítottam le. A szomszédé nagyon finom volt, úgyhogy reményeim szerint az enyém sem lehet rossz. ;)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése