2017. augusztus 20., vasárnap

Kovászos uborka még egyszer a nyár végén

Még egy utolsó nekifutás a nyári nap jótékony sugarainak kihasználására. Még egy üveg kovászos uborka hagyományos módon.

A recept:

  • 2 kg kovászolni való uborka (tettem bele pár kisebbet is)
  • 4 nagy gerezd fokhagyma (félbevágtam őket)
  • egy csokor kapor
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • víz
  • só (1 liter vízhez 1 ek)
5 literes dunsztos üvegbe belehelyezzük az alaposan megmosott, négyfelé vágott (nem vágjuk végig, hogy egyben maradjon) uborkákat, rádobjuk a fokhagymát, a kaprot (a nyári meleg és szárazság miatt friss kaprom nem volt, ezért szárított kaporral helyettesítettem), tetejére a kenyeret és felöntjük sós, meleg vízzel. Ha ezzel kész vagyunk, lefedjük az üveg tetejét (én általában egy kistányérat teszek rá), majd mehet ki a napra. 3-5 nap múlva leöntjük róla a levet, alaposan megmossuk és fogyaszthatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése