2017. augusztus 23., szerda

Ketchupnak indult, pizzaszósz lesz belőle

Szintén a szomszédban kóstolva a ketchupot, belelkesedtem és a kapott recept alapján nekiláttam. Talán nem főztem elég ideig vagy az volt a baj, hogy többféle paradicsomot használtam, így nem sűrűsödött be annyira, mint kellett volna, úgyhogy ha ketchupként nem fogyasztható, akkor pizzaszósz lesz vagy más egyéb módon hasznosítjuk. A lényeg, hogy el fog fogyni, mert megesszük. Vagy így, vagy úgy. :)

A recept:
  • 2 kg paradicsom nagyobb darabokban
  • 40 dkg alma negyedelve (lehet héjastól is)
  • 25 dkg hagyma negyedelve
  • 1 dl 10%-os ecet vagy 0,5 dl 20%-os (biológiai erjesztésű)
  • 1 kk fahéj
  • egy kevés darált szegfűszeg vagy pár egész (utóbbit a végén ki kell venni)
  • 1 ek só
  • 1 kk őrölt paprika (esetleg csípős)
  • 10-15 dkg cukor
  • esetleg szerecsendió
Összefőzzük, amíg megpuhul, majd átpaszírozzuk, beletesszük a fűszereket, majd a kívánt sűrűségűre főzzük. Kb. 2 nagy üveggel lesz belőle.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése