2017. augusztus 20., vasárnap

Alakul a diólikőr

Ezen a nyáron tökéletes időben sikerült zöld diót szednem. Tavaly csak két üveg likőr készült, de idén egy kicsit nagyobban gondolkodtam. Összesen 5 liter néhány éves törkölypálinkát áldoztam fel az ügy érdekében. :) Mi nem szeretjük agyonfűszerezve, ezért viszonylag kevés extrát használunk hozzá.

A receptem:
  • 1 liter pálinka
  • kb. 12 szem zölddió (minél nagyobb)
  • 50 dkg cukor
  • 2 egész fahéj (összetöröm)
  • 8-10 szem szegfűszeg
A diót, amikor a belseje még kocsonyás, jól megmosom, felszeletelem, üvegbe rakom, ráöntöm a cukrot, majd a pálinkát és beleszórom a fűszereket. Addig keverem, amíg a cukor el nem olvad. Hetente 1-2x felrázom. Sok más recepttől eltérően nem szoktam hűvös helyre rakni, inkább érlelem normál hőmérsékleten a teraszon. Decemberben leszűrjük és már fogyasztható is.

Jelenleg így áll:


Az elkészítés:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése