2014. január 13., hétfő

VM: a Földet a gazdáknak program főként a családi gazdálkodókat és a fiatal gazdákat segíti

    Budapest, 2014. január 13., hétfő (MTI) - A Földet a gazdáknak program főként a családi gazdálkodóknak és a fiatal gazdáknak kívánt segíteni abban, hogy javíthassák termelési feltételeiket - hangoztatta Bitay Márton hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

    A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára közölte: a várhatóan január végén, február elején lezáruló program keretében 250 ezer hektár állami földterület haszonbérletére lehetett pályázni.
    A teljes szerződésállomány megkötését követően várhatóan több mint 6 ezren jutnak majd állami földek használati jogához. Tízszer annyian, mint a szocialista kormányok idején - mondta az államtitkár.
    Az eddig nyertes pályázók több mint 80 százaléka természetes személy. Egy-egy pályázó átlagosan 25-30 hektár szántó művelési jogát, és mintegy 60 hektár legelő használati jogát nyerte el.     Mindez azt támasztja alá, hogy a mostani kormány nem a nagyüzemeket, cégeket, cégcsoportokat, hanem mindenek előtt a családi gazdálkodókat és a fiatal gazdákat kívánja segíteni - fűzte hozzá Bitay Márton.

gcv \ gkv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése