2014. január 17., péntek

Új, energiatakarékos bölcsőde nyílt Szigetszentmiklóson

    Szigetszentmiklós, 2014. január 17., péntek (MTI) - Több mint negyven kisgyermek elhelyezésére alkalmas bölcsődét építettek zömmel uniós forrásból Szigetszentmiklóson, az intézmény takarékos működtetését zöldenergiával biztosítják - tájékoztatta a fenntartó Cédrus Alapítvány az MTI-t.

A Pest megyei városban évente több mint 400 gyermek születik, és a betelepülők között is sok a kisgyermekes család, ezért a meglévő 182 fős önkormányzati bölcsődébe nem tudnak minden jelentkezőt felvenni - indokolta az új intézmény építését az alapítvány.
       A nemrég átadott Zöldfenyő bölcsődének köszönhetően 19 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Szigetszentmiklóson. Az új, 3 csoportszobás intézmény 42 kisgyermeket fogadhat (20 hónapos kortól 4 éves korig), közöttük sajátos nevelési igényű, illetve hátrányos helyzetű kicsiket is. 
    A bölcsődében 12 munkahelyet teremtettek, és speciális szakemberek - gyógypedagógus, pszichológus, gyermekgyógyász és gasztroenterológus - is segítik az ellátást.
        A több mint 166 millió forintból készült, 90 százalékban uniós forrásból finanszírozott intézmény fűtését és hűtését hőszivattyú segíti, a melegvizet a tetőn elhelyezett napkollektorokkal állítják elő - közölte a Cédrus Alapítvány.

htm \ gtr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése