2014. január 17., péntek

Közel 13 ezer résztvevő volt a 2013. évi Európai Hulladékcsökkentési Héten

    Budapest, 2014. január 17., péntek (MTI) - A 2013. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét összesítése szerint 34 országban összesen 12 682 pályázó közösség vett részt a múlt év november 16-24. között rendezett programban, az előző évhez képest 17,5 százalékkal nőtt a résztvevők száma - közölte a program hazai szervezője, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) pénteken az MTI-vel.

    Magyarországon az előző évinél négyszer több, 28 közösség csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR: European Week for Waste Reduction) akcióhoz.
    A jelentkezőknek olyan, saját és/vagy máshol bevált ötletet kellett megvalósítaniuk, amivel megmutathatták, hogy a hétköznapokban milyen egyszerű megoldásokkal lehet elérni: ne keletkezzen sok hulladék a közvetlen környezetünkben, vagy ami keletkezik, az hasznosuljon valamilyen formában. A tavaly ötödik alkalommal megrendezett program kiemelt témája olyan megoldás bemutatása, népszerűsítése volt, amellyel úgy előzhető meg a hulladék keletkezése, hogy az adott termék az eredeti funkciójához képest más formában hasznosul. 
    A magyar jelentkezők között többségben voltak az óvodák, általános és középiskolák, a munkahelyi közösségek közül főként önkormányzatok aktivizálták magukat, valamint akadt civil szervezet is. 
    A pályázók által megvalósított projektek mindegyike megjelenik majd az EWWR internetes honlapján. A hazai pályázatokat az OHÜ zsűrije értékeli. 
    A legjobb vállalásokat minden résztvevő ország benevezi az EWWR-díjra, amelyet az idén öt kategóriában, május 22-én, Rómában adnak át a nyerteseknek.

gjé \ gpp \ gte

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése