2014. január 15., szerda

Az EU agrárbiztosa valószínűtlennek tartja, hogy Magyarország földet vásároljon Romániában

    Bukarest, 2014. január 15., szerda (MTI) - Kicsi a valószínűsége annak, hogy Magyarország földet vásároljon Romániában, egy ilyen szándék önmagában is az európai szellemiséget sértő elképzelés lenne - vélekedett Dacian Ciolos mezőgazdaságért és a vidékfejlesztésért felelős európai uniós biztos a román Hotnews.ro portál által idézett szerdai  nyilatkozatában.

    Az Európai Bizottság Románia által jelölt tagja arra a román médiában nagy visszhangot keltett állítólagos tervre reagált, miszerint Magyarország életjáradékért vásárolna fel áruba bocsátott erdélyi mezőgazdasági területeket, a volt tulajdonos használatában hagyva azokat.
    "Egy másik tagállam területén, etnikai diszkriminációval megvalósuló földpolitika kidolgozása önmagában mélyen Európa-ellenes ötlet. Az állami beavatkozással megvalósuló etnikai és területi tervezés, az esélyegyenlőségen alapuló egyéni kezdeményezések szabadságával ellentétben, egy olyan múlthoz tartozik, amelynek megismétlődésére senki sem vágyik" - fogalmazott közleményében az uniós biztos.

hbl \ kto \ kvs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése