2013. február 7., csütörtök

MSZP: az agrárkamara nem töltheti be az országos érdekvédő szerepét


Budapest, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - A mezőgazdasági ágazat országos érdekvédő szerepét nem töltheti be olyan testület, amely egyetlen listára leadott szavazatok alapján jön létre - írta a szocialista Gőgös Zoltán az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében.

    A politikus arra reagált, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség gyulai ülésén úgy döntött, a parlament csak az agrárkamarai választások után tárgyalja és július 1-jéig fogadja el a földdel kapcsolatos törvényjavaslatokat. Rogán Antal frakcióvezető ezt azzal indokolta, hogy az érdekképviselet így bele tud szólni a törvényalkotás folyamatába.
    Gőgös Zoltán közleményében azt hangsúlyozta, hogy az agrárkamarai választáson csak egy listára lehet szavazni, a Fidesszel szövetséges Magoszéra. Az MSZP-politikus szerint ebből az következik, hogy a magyar élelmiszergazdaság egy-két százalékát képviselő szervezet fogja "az egész agráriumra ráerőltetni az akaratát".
    Hozzátette: nevetséges, hogy a Fidesz-frakció azzal az indokkal nem zárja le a földtörvény vitáját, hogy megvárja a kamarai választásokat, az érdekképviselet leendő vezetői ugyanis a Fidesz-frakcióban ülnek.
    A szocialisták továbbra is károsnak és elfogadhatatlannak tartják az Országgyűlés előtt fekvő földtörvényt, ezért követelik, hogy kezdődjön valódi szakmai egyeztetés a magyar mezőgazdaság következő évtizedeit meghatározó szabályozásról - írta Gőgös Zoltán.

bbd \ bzt \ ppd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése