2012. augusztus 14., kedd

Újrahasznosítás – újratöltve…

Hogy mire is jó egy WC papír guriga?
Nagyon sok mindenre!!! Csak össze kell gyűjteni türelmesen sokat belőle. Kevésbé türelmeseknek, meg ajánlott belevonni a barátokat is. És ha már van jó néhány darab, akkor neki lehet alkotni és átöltöztetni őket.
Mondjuk legyen belőlük dekoráció. Színes, nyárias, vidám és nem túl munkaigényes!


Először is vegyük elő a gyerek már nem használt vízfestékét. Ha használná még, csupán három jó tanácsom lenne: tagadni, tagadni, tagadni. Ez nálam mindig beválik, csak következetesnek kell lennünk! J Tehát, ha megvan, terítsünk le újságpapírt az asztal érdekében, majd szépen a kedvenc színeinkre fessük le több rétegben a gurigákat. Figyeljünk arra, hogy egyenletesen fedjen a festék! Vízfestékkel meleg időben nagyon gyorsan készen vagyunk.


Ha készen vannak, alaposan szárítsuk meg őket. Közben elkészítjük a dekor szalagot rájuk. Ez lehet már készen vett bármilyen csomagolópapír, vagy szalag, vagy csipke. Bármit, amit a képzeletünk csak akar.
Én saját kezűleg rajzoltam néhány csíkot, használt fénymásolópapír üres oldalára – ha már újrahasznosítunk.
Jobb érzés, na…


Ezeket szépen méretre igazítjuk, és félretesszük, hogy várják a sorsukat. A közben megszáradt gurigákat én átkentem egy ragasztólakkal, hogy vízállóak legyenek, illetve ez nagyon szép selymes fényt ad nekik.  Bármilyen ragasztó megteszi, ami száradás után áttetsző marad!
És ha teljesen megszáradt, ugyanazzal a ragasztóval felragasztottam a csíkokat is. Így festenek. Ég és föld…. - ugye?!

Ezek után fogtam egy akkora spárgát, amekkora helyre fellógattam a dekorációmat és elkezdtem szépen sorban felfűzni a gurigákat. A felső szélüktől úgy 1,5-2 cm-re kell az egyensúly miatt. Közben előtte és utána kötöttem egy-egy csomót a guriga mellett, hogy ne csússzanak később sem el a helyükről. Ez a nagy szél után jó ötletnek bizonyult!


És miután a helyére került a fűzér, néhány szál virágot leszedtem a mályváról és beleállítottam. Nagyon mutatós lett és igen vidám hangulatot áraszt! Lehetőleg száraz virággal oldjuk meg ezt a műveletet, mert az tartós, akár festhető is…


De alkalmakra kicserélhetjük élő virágra is. Azzal ünnepibb a hangulata.
Ideális dekorációja lehet kerti partinak, szülinapi bulinak, nálam „csak úgy” van és folytatom a gyűjtést, hogy a terasz minden oldalára kerüljön belőle egy-egy sor, amíg tart a nyár és az ősz. Mindig akad majd „belevaló” is.  Gyerekeknek ideális elfoglaltság, nagy sikerélményt ad a kicsiknek, mivel elejétől a végéig maguk is meg tudják csinálni.


Jó alkotást mindenkinek hozzá! Ajtón belül is szépen mutat, de kint a kertben, tető alatt határozottan hangulatteremtő!

Bár én üresem is jónak tartom őket:


Hát nem vidámak?!


Kérdés esetén szívesen állok rendelkezésére bárkinek!

Szép napot mindenkinek:

Egy Vacsuti innen a szomszédból…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése