2012. augusztus 23., csütörtök

Szárazság.... ám mégis zöld

Iszonyatos aszály van!
A kertemben mindenhol kiégett a fű, teljesen! Nem maradt csak sárga, elszáradt, zörgős haraszt helyette. Nem kell füvet nyírni legalább, mert csak a port verném rá a növényekre. Én ezt nem tudom megszokni, pedig kellene és alkalmazkodni a száraz nyarakhoz. És megkeresni a szárazságtűrő növényeket.
...kellene!
De én nagyon zöld párti vagyok, valahogy az embernek a szemén keresztül is nagy szüksége van a zöldre! Gondoljunk csak a télre, amikor kopár minden és alig várjuk, hogy valami zöldet együnk, valami zöldet lássunk.
Ezért sokan tartanak teraszon, ablakban, erkélyen virágokat. Szegények ők is nehezen viselik a szárazságot, nem fejlődtek a gondos locsolás ellenére sem olyan szépen, mint szeretnénk. Ám mégis egy kis életet, egy kis zöldet csempésznek az életünkbe. A szépségükért tartjuk őket, gondozzuk, locsolgatjuk.

 
Van egy nagy kedvencem, pár éve hozta anyukám a szőlőszomszédtól a tövet. Nem tudtuk mi az pontosan. 
Virág. 
Majd meglátjuk!-mondta és elültette mindenki a saját kis tövét. És vártunk...
 Amióta az első levelét meghozta szeretem és alig várom minden évben, hogy zöldelljen!

A neve: vérvirág. És olyan, mint egy óriási pitypang! 

 


Hihetetlen ahogy megindul tavasszal a fodros leveleivel, majd hoz egy vastag szárat és azon a fejecske.  Egy csoda a növény és csak ajánlani tudom mindenkinek gyönyörködésre. Szereti a meleget és jól tűri a szárazságot is, mert afrikai gyökerei vannak....
Érdemes tartani a mai klíma mellett is nálunk!

Csak a csoda miatt is, amit naponta megmutat, amíg ki nem nyílik:
...nem csak fentről szép!
 

Jól bírja a társaságot is, mivel nem tudtam annak idején mekkora és milyen, a piros muskátli mellett kapott helyet. Anyué pedig az angyaltrombita mellett...

Tartson, aki megteheti cserepes, dézsás virágot. Ebben a szárazságban egy kis gondoskodással igazi paradicsomot teremthet magának bárki, egészen kicsi helyen is. Csak a megfelelő növényeket kell megtalálni a hely adottságaihoz!

Vidám és szép napot mindenkinek!

egy Vacsuti, innen a szomszédból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése