2012. augusztus 16., csütörtök

I. Tüke Piac - Pécs

Nagy várakozással voltam a pécsi I. Tüke Piac iránt, ami végül nagy csalódás lett. A rendezvény a Kertvárosi Kék Egyesület és a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. szervezésében bonyolódott le. A Kossuth térre várták a termelőket. Kb. 20 standot láttunk, csekély forgalommal. Az árfekvés nem a legkellemesebb volt a legtöbb árusnál. Főleg úgy, hogy akadnak más termelők, akik jóval olcsóbban adják árujukat és nem vonulnak ki ide.
Hagyományteremtő szándékkal óhajtották a "piacot" összehozni, de nálam nem aratott nagy sikert. Egy piactéren jobban el tudnám képzelni a rendezvényt, mint pl. a Vásárcsarnokban egy külön soron, hétvégenként a Vásártéren egy külön szektorban, illetve az uránvárosi piacon. Ezekre a helyekre úgyis azért megy az ember, hogy vásároljon, ott biztos nagyobb sikerük lenne.
Kíváncsi vagyok, hogy a szervezők milyen nyilatkozatot tesznek a rendezvény sikerét illetően.

Minden tiszteletem a termelőké, akik kivonultak! Lehetett volna még több belőlük hogy az egész teret benépesítsék és piaci hangulatot teremtsenek.

Amúgy semmi piac jellege nem volt az egésznek, középen nagy térrel, néhány sörsátorral és sörpaddal...

2 megjegyzés:

  1. Én a résztvevő árusokra is kíváncsi lennék, szerintük milyen érdeklődéssel végződött a vásár? A nagy meleg, a tűző nap az ő árujuknak sem tesz jót, sátortető ide, sátortető oda.... Aszal a nap még erősen. A hely szelleme sem kedvez egy ilyen rendezvénynek, munkaidőben, hétközben.... Én speciel szombaton járok piacra, ha szükséges és akkor az ottani nyüzsgés magával ragad, az áruk sokfélesége és megfizethetősége elégedettséggel tölt el. Érdekességnek biztosan megnézegetem a méregdrága portékát is, de nem nyúlok mélyebben a zsebbe értük. Nem szerencsés helyválasztás, időpontválasztás.... kár ...

    VálaszTörlés
  2. Ezt megint olyanok hozták össze, akiknek fogalmuk nincs a marketingről. A politikának jó egyedül, mert ki tudja kiabálni magából, hogy lámlám, a kistermelőket és a biogazdálkodást támogatják! A pécsiek 99,8%-a szerintem nem is tudta, hogy lesz ilyen és ha át is ment a téren, fogalma nem volt arról, hogy mi zajlik ott. Azokat az árusokat meg, akik ettől a rendezvénytől várják a csodát, csak sajnálni tudom. Milyen jó is lesz nekik majd télen is ott ácsorogni, hóban, fagyban, ha minden hónapban megrendezésre kerül...

    VálaszTörlés