2012. július 8., vasárnap

Víztakarékosság

Mese nincs: öntözni kell!

De amikor nem áll rendelkezésre kút, hanem kőkeményen meg kell fizetni a  víz árát és éppen eső sem esett egy ideje, akkor jön a leleményes magyar ember és ötletel. Na nem a spanyol viasz, mert ezt már előttem nagyon régen kitalálták, de talán célszerű újra elővenni az ötletet és megosztani.

Szegény paradicsom már nehezen bírta. Reggel és este is kapott vizet, de ebben a tikkasztó melegben nem volt elég. És ekkor ugrott be egy régi "találmány"!


PET palack elő a szelektívbe szánt szatyorból...

Forró tűvel szépen szerkesztettem a kupakjára  három lyukat, megtöltöttem vízzel és beástam a paradicsom gyökeréhez. Közel, amennyire csak lehetett.

A víz szépen lassan, egyenletesen szivárog a növény gyökeréhez - célirányosan. Semmi felesleg....

Tudom: csúnya látvány, de hirtelen ötlettől vezérelve cselekedtem, a célnak tökéletesen megfelel. Persze nem hagyom annyiban, előbb-utóbb kitalálok neki valami "zöld" ruhát, hogy szebb is legyen, ne csak praktikus. A paradicsom mindenesetre hálásan kivirult és ontja a virágot....

Lesz még néhány palack a kertben...

Üdvözlet mindenkinek, és enyhe szél hűtse a levesetek:

egy Vacsuti, innen a szomszédból :)

1 megjegyzés:

  1. Nem lehetne egy-két poszt a csepegtető öntözésről? Én olyant szeretnék megvalósítani, házilagosan, csak amit muszáj, azt megvenni pluszban (van elég sok kiszuperált slagom, a vékonyabb és a vastagabb fajtából is). Sajnos nem igazán találok ehhez magyar nyelvű anyagot, az öntözőrendszerek mind szórófejesek.
    Talán a "csodasövény" a kivétel, de ott kész garnitúrát adnának a sövény mellé, amúgy pedig nem szándékozom turkesztáni szilt venni .-))

    Valamikor ősrégen, évekkel ezelőtt olvastam cikkeket a tárgyban, de azóta sem találok semmit, a régieket is elnyelte valahol az Intenet mélye.

    VálaszTörlés