2012. július 4., szerda

A természet megoldja

A természet hibátlanul működik - ha hagyjuk!
Ha nem mérgezzük, ha nem módosítjuk a géneket, ha engedjük, hogy tegye a dolgát, tökéleteset alkot és egészségeset!


Jó példa erre  nálam a komposztdomb tövébe tavaly kidobott, rothadásnak indult tök esete!
Nem tettem érte semmit, nem ültetgettem, nem locsolgattam, nem is figyeltem rá. Csak hagytam, hogy a természet tegye a dolgát. És működött is ahogy azt kell! Szép, erős és egészséges tököcske nőtt ki a földből. A komposzt segített neki erősnek és egészségesnek lenni. Most már azért figyelek rá, mert az ajándékot meg kell becsülni! :)
Locsolgatom és nézegetem, figyelem a sárga, óriási virágait, hogy melyik alatt jelenik meg az első tök. És már meg is találtam!


Nagyon szép kis formás az első termése, remélem ad többet is belőle, mert nálunk nagyon nagy ázsiója van a töknek, akár rántva, akár főzeléknek, jó tejfelesen, kaprosan...

Szóval figyeljünk a természetes környezetünkre, óvjuk, vigyázzuk, és akkor nekünk adja mindenét. Csak el kell fogadni, nem ártani neki mérgekkel és akkor csodálatos dolgokat kapunk tőle.
A bükki füvesembertől -Gyuri bácsitól- nagyon sokat olvasok, hallgatom amit mond, mert érdemes rá odafigyelni! Egyszer az olvastam tőle, hogy a természet előre (!) tudja, hogy mire lesz szüksége az embernek az elkövetkező évben és úgy növeszti a szükséges növényeit. Csak figyelni kell arra mit ad éppen bővebben és az mire gyógyír.
Hát én tököt kaptam idénre :))) Majd utánajárok mire is jó igazán...
Szép napot mindenkinek

egy Vacsuti, innen a szomszédból...

1 megjegyzés: