2012. július 19., csütörtök

Nem erre az időre vártunk, na meg a szajkókra sem

Mondják a lehűlést és esőt, na meg viharokat szombattól. Vajon mi lesz belőle? Ideje volna már egy több napos, csendes, áztató esőnek. Megsínylik a növények ezt az időt. Nem erre vártunk. A nap folyamatosan süt, néha-néha megtréfál bennünket egy kis felhő, amiből aztán nem esik semmi, ha meg mégis, akkor a port sem veri fel.
Ami nagyon a bajomra van, az a szél. Megint fúj, néha szinte viharos széllökésekkel. Egyrészt leveri a gyümölcsöt, másrészt kiszárítja a földet. Semmi nedvesség nincs már benne.
Minden nap órákon keresztül kell öntözni, hogy legyen valami. Még jó, hogy van a kút, de a szivattyú igencsak megtekeri a villanyórát. De ez még mindig jobb, mintha kiszáradna minden. Leérett a kajszi és az egresről is az utolsó szemeket esszük. A paradicsom kezd már pirosodni és érik a barack meg már néhány szem körte is... A szőlőt is muszáj öntözni. Ilyen is ritkán van. A kertet ellepték a madarak. A rigókkal nagy baj nincs, de a szajkók verik már le az éretlen gyümölcsöt is.


Idén kimondottan sokan vannak. Kezdem megutálni őket. Nem csodálom, hogy idehaza nem élveznek védelmet. Tegnap az egyik fán 8-at számoltam össze. Kár, hogy csak augusztust 1-től vadászható és lakott területen ez sem lehetséges.

A szajkókról bővebben itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szajk%C3%B3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése