2012. július 16., hétfő

Fogy az ország népessége

Azt hiszem nem mondok újat azzal, hogy folyamatosan fogy az ország népessége. Kérdés, hogy mihez képest? Az 1980-as csúcshoz képest biztos. Már el is értük az 1960-as állapotot, de még mindig messze az 1870-es fölött vagyunk. A tény hogy már 10 millió fő alatt vagyunk az országban. Ez részben a születések számának csökkenésével, a magasabb halálozási rátával valamint az országot végleg elhagyók egyre nagyobb tömegével magyarázható. Egy olyan országban, ahol a megélhetés kérdéses, ahol az emberek nem látják a jövőjüket, ott nem is mernek gyereket vállalni (akik mégis, azok csak ösztönből szaporodnak, vagy nagy dolgokban reménykednek, hogy egyszer talán jobb lesz, de most nem úgy néz ki a helyzet). Megszoktunk egy életszínvonalat, abból nem akarunk lejjebb adni, pedig sokkal szerényebb igények mellett is élhetnénk, ami talán a gyerekvállalási kedvet is növelné.


Tény és való, hogy amíg a világ népessége rohamosan nő, addig a magyar szép lassan eltűnik a Föld színéről. A népességszámban nem csak azok vannak benne, akik magyarok (ha van még ilyen), hanem az összes kisebbség is.
Azt hangoztatják "nagyjaink" is, hogy meg kell állítani a népességcsökkenést, mert a magyarság így, meg úgy, ami elég idiótán hangzik a szájukból, főleg, azért mert tudjuk, hogy minél nagyobb a népességszám, annál több a potenciális adófizető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése