2012. június 29., péntek

Mennyire káros a margarin?

Vacsuti előbbi bejegyzése eszembe juttatta a pár hónappal korábban írt cikket, hogy vajon mennyire káros a margarin és egészségesebb-e a vaj. A cikk itt olvasható. Aztán bevillant, hogy nem írtam meg, pedig akartam, hogy a hét elején az egyik rokonnal beszélgetett a feleségem és szóba került a margarin is, hogy mennyire káros. Mondja erre a rokon, hogy télire szokott kirakni a madaraknak zsiradékot is, hogy ne pusztuljanak el és volt még a szőlőhegyen a présházban egy darab bontott margarin. Kirakta hát, hogy egyék meg a madárkák. Egy ideig hozzá sem nyúltak, aztán egyik napon, amikor ismét kiment néhány csípésnyom volt csak benne és a tálka mellett feküdt a kismadár elhalálozva. Mit etetnek velünk, ha a hangyák és a madarak is elpusztulnak tőle? Vajon nem káros a margarin az emberi szervezetre??? Érdemes elgondolkozni rajta...


Hogy mennyire szívbarát? Lehetne kérdezni. A hatása érezhető. Legalábbis a madaraknál. Pár csipet és megállítja a szívet. Reklámozzák és belesulykolják az emberbe, hogy egészséges, közben pedig a szív- és érrendszeri betegségek egyik legfőbb okozója. Jó lenne néhány független tanulmány egy adag kutatási eredménnyel megfűszerezve.

2 megjegyzés:

 1. Egyértelműen károsak! Még a szívbarát is.... :(Ez a fajta is szerintem csak egyetlen egy szívnek a barátja lehet: azé a szívé, akinek a tulajdonosa zsebre teszi a hasznát ennek a margarinnak! Egy ismerősöm Vókányban tehenet tart és azon kezdett el gondolkozni, hogy meg kellene tanulni újra vajat készíteni. Én azonnal jelentkeztem rendszeres vásárlójának, ha összejön a történet:)
  Keresem -és keressük!!!- a falusi tojást, zöldséget, gyümölcsöt a kistermelőtől és igenis ha tehetjük szerezzük be és fogyasszuk azt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így van! Az élelmiszeripar a profitra épül és nem az egészségre. Nekünk is jó, hogy van házi tojás, saját gyümölcs, zöldség, stb. Nem kell sokat venni. Már tervezem, hogy mivel bővítem a sort. Jó lenne állatokat is tartani, pl. kecskét, méhet, de nálunk sajnos nem lehet... :(

   Törlés