2012. június 28., csütörtök

72 órás védelem

Elkezdtem gondolkozni azon, hogy tulajdonképpen az ember miért nem jó úgy, ahogy van. Miért nem jók a természetes szagok, illatok. Réges-régen nem számított, ha egy kicsit hónaljszagú volt valaki, most annál inkább. Elszoktunk a szagoktól a mindenféle mesterséges illatoknak köszönhetően, így visszataszítónak érezzük a természetes testszagot.
Az általam eddig látogatott üzletekben nem találni természetes összetevőjű izzadásgátló dezodort, így elkezdtem játszani a gondolattal, hogy készítek egyet majd. Addig meg még a korábban bevásárolt G betűs, férfiaknak valót használom. Bár jó ideje ebből is már sokkal kevesebbet és nem napi rendszerességgel. Ha nem kell közösségbe mennem, akkor egyáltalán nem használom.
Nem jó ugyanis a szervezetnek, ha a méreganyagok nem tudnak kiürülni. Az pedig köztudott, hogy a verejtékezéssel az ember jócskán méregtelenít is. A testben felgyűlő méreganyagok mindenféle betegségekhez, többek között akár rákhoz is vezethetnek. Erre pedig rásegítenek az alumíniumos összetevők. Ezek ugyanis eltömítik a verejtékmirigyeket. Mondják, hogy ezek az alumínium összetevők egyáltalán nem károsak, konkrét vizsgálati eredmények sincsenek, de tény, hogy a mellrákos férfiak száma jelentősen nő. Vajon miért?
Már olvasgattam, hogy mit lehetne tenni, milyen természetes megoldások vannak. Ilyen pl. a zsálya tea, esetleg az ételek megválasztása, hiszen az elfogyasztott ételek nagyban befolyásolják a kipárolgásunk szagát (lásd hagyma). Esetleg illóolajokból készített deot is lehet használni. Valószínűleg a töredékéből előállítható a természetes dezodorálás anyaga, mint a boltban kapható kemikáliák.


Elgondolkoztam azon is, hogy vajon miért szükséges, hogy egy dezodor 48 vagy akár 72!!! órán át is "védelmet" nyújtson a testszagok ellen. Ezzel akarják leszoktatni az embereket a tisztálkodásról? A vízfogyasztásról? Vagy ezzel akarják a vegyipart (annak is a kozmetikai részét), illetve a gyógyszeripart fellendíteni? Bőrirritációra vásárolj drága krémeket? Elgondolkoztató. Én azt mondom, hogy ha az ember rendszeresen tisztálkodik és nem csak minden másnap (karácsony- és húsvét másnap), akkor még az enyhe testszaga sem elviselhetetlen.
A mindenféle illatosító szerek, amik az izzadásgátlókba vannak keverve ráadásul a szaglásunkat is megváltoztatják. Túlzott mértékben hozzászokunk a mesterséges szagokhoz, így a természetben előforduló illatokat, szagokat már nem is érezzük vagy negatív hatást váltanak ki belőlünk.
FB-n éppen az utóbbi időben osztottam meg az egyik hasonló témájú oldal cikksorozatát a fürdőszobában használatos szerekről, azok hatásairól. Jó írások. Érdemes visszakeresni és elolvasni őket.
Konzekvencia: az egészséges életért tennünk kell, így csökkentsük jelentős mértékben a mindenféle vegyi anyagok felesleges használatát, hogy azok ne károsítsák szervezetünket és környezetünket. Az meg kit érdekel, hogy visszaesik a kereslet és nem tudják extra profittal eladni a vacak termékeiket? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése