2012. április 23., hétfő

Mintakert és mintabalkon a 15. Hajdúép kiállításon


Debrecen, 2012. április 23., hétfő (MTI) - Mintakertek és mintabalkonok hívják fel a figyelmet az épített és a természeti környezet összhangjának fontosságára a Debrecenben május 4-én megnyíló Hajdúép kiállításon - közölte Vaszkó László, a rendező V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezetője hétfőn sajtótájékoztatón Debrecenben.

Egy év szünet után "több cég diszkrét nyomására" rendezik meg az idén az egyébként sorrendben már 15. Hajdúép kiállítást - mondta a szakember, hozzátéve: tavaly az építőipar válsága miatt maradt el a kiállítás, a potenciális résztvevők ugyanis nem akartak "a jövőjükre pénzt költeni", sokkal inkább a talpon maradás volt a céljuk.
Az idén viszont több vállalkozás jelezte, hogy érdeklődik a bemutató iránt, ezért bár korábban egy-egy kiállítás megszervezésére egy esztendőt fordítottak, most három hónap alatt kellett megszervezniük a Hajdúépet - ismertette Vaszkó László.
Tájékoztatása szerint Kelet-Magyarország legnagyobb építési és lakberendezési szakkiállítása a debreceni Főnix csarnokban 1250 négyzetméter kiállító területen várja a látogatókat május 4. és 6. között.
Elsősorban az építéshez és a lakásfelújításhoz kívánnak segítséget nyújtani; felmérések szerint a régióban a lakásfelújítások terén várható jelentős növekedés.
A szerkezeti és falazó anyagokon, nyílászárókon kívül belsőépítészeti, lakberendezési termékekkel, energiatakarékos épületgépészeti megoldásokkal is találkozhatnak a látogatók a debreceni Hajdúépen.
Most első alkalommal mintakerteket és mintabalkonokat is bemutatnak, amelyekkel a természeti és az épített környezet fontosságára kívánják felhívni a figyelmet - mutatott rá Vaszkó László.

btár \ gjé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése