2012. április 20., péntek

Esik, nem esik :(

Vártam az esőt, mint a Messiást, de csak nem jött. Felhő az volt az égen az elmúlt héten nem is kevés. Könnyű kis zápor is akadt, de igazi, öntöző eső az nem. Ami volt, az csak a fű gyökeréig szivárgott le, a mélyebb rétegekben száraz, poros a talaj. Öntözni kell! Jó, hogy van kút. Kicsit aggódom miatta, mert, ha ennyire aszályos lesz a nyár, akkor előfordulhat, hogy elfogy belőle a víz. Bár ilyen még nem történt, de néhány éve elég közel voltunk hozzá, mert kb. 20 cm víz volt az alján, de volt még utánpótlás. A környező kutakban viszont egyáltalán nem volt akkor víz.
Ha minden jól megy, akkor jövő héten nekilátunk a ciszternának, ami a régi szennyvíztárolóból lesz kialakítva és így talán fel tudunk halmozni jónéhány m3 esővizet is, feltéve, ha esik majd eső.
Ha két hétig esne most egyfolytában, akkor sem lenne elég a vízhiány pótlására. Ilyen hosszú esős időről pedig álmodni sem merünk. Na meg nem is lenne túl szerencsés hirtelen ennyi, mert minden kirohadna. A délelőtti kék ég után már érkeznek a felhők és kezd beborulni itt délen. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése