2012. március 5., hétfő

Lemosó permetezés

Tegnap ragyogó idő volt, nem fújt a szél sem, így sort kerítettem a tavaszi lemosó permetezésre. Mivel vegyszert nem használunk, természetesen a Natur Biokál 01 termék jött szóba, hiszen évek óta használjuk már és bevált.

A lemosó permetezésnek az a célja, hogy kultúr- és dísznövényeink törzsén és ágain a kéregrepedésekben megtelepedett baktériumos és gombás betegségek szaporodását megakadályozzuk és ritkítsuk a kártevő rovarokat. A lemosó permetezés előtt, lehetőség szerint dörzsöljük át a fák kérgét és ágait, hogy a megbújó kártevőket a felszínre hozzuk, majd kezdhetjük a permetezést.

Mi szükséges a permetezéshez?


  • permetező: ezt érdemes a terület nagyságához méretezni. Nekünk a háznál van egy kis ötliteres kézi, de van kézi hátipermetezőnk és motoros permetezőnk is.
  • permetezőszer: esetünkben a Natur Biokál 01, amiből gyümölcsfákhoz 0,8 l koncentrátum kell 10 l vízbe lemosó permetezés esetén.
  • kiskanna: nem feltétlenül szükséges, de könnyű vele megtölteni a permetezőnket. :)
A permetet porlasztva, viszonylag nagy nyomással (1,5-2 bar) hordjuk fel a növényre és ügyeljünk arra, hogy minden részét érje (minden irányból). Nyúljunk be az ágak közé is.


Ne felejtsük el, hogy a növényeknek folyamatos ápolásra van szükségük. A Biokállal és bármelyik bio növényvédő szerrel történő kezelést a gyártó által javasolt időszakonként és módon kell elvégezni a megfelelő hatékonyság érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése