2012. március 28., szerda

Illegális savanyítóüzemet találtak Győrben


Azok után, hogy a minap megjelent egy cikk arról, hogy mennyi a haszna a zöldség-gyümölcs illegális piacának, nem csodálkozom, hogy rábukkantak megint egy illegális üzemre. A feketekereskedelem és az engedély nélküli előállítás az élelmiszerpiacon jelentős nemzetgazdasági kieséseket tud produkálni. Sokan azonban rákényszerülnek arra, hogy feketén végezzék a tevékenységüket, mert ha adózni is kellene belőle, akkor nem tudnának piacképes árakat adni a multikkal szemben. Ahogy a politikai intézkedések mutatják, nem a kistermelők támogatásán van a hangsúly, ezért aztán mindig is lesznek az alábbi cikkhez hasonló esetek...

Győr, 2012. március 28., szerda (MTI) - Illegális csalamádéüzemre bukkantak egy győri családi ház alagsorában - mondta el újságíróknak szerdán Hercsel György, a Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának vezetője.

A fogyasztóvédelmi felügyelőséghez érkezett lakossági bejelentés, hogy a környékbelieket zavarja az erjedő káposzta erős szaga. A helyszínen azt tapasztalták, hogy tizenhét, egyenként kétszáz literes hordóban erjesztenek savanyúságot. A helyiséget bérlő férfi pedig se kistermelő nem volt, se tevékenységbejelentési kötelezettségének nem tett eleget - mondta Hercsel György.
A feltételezések szerint az első adagot savanyító férfinak nemcsak bírságra kell számítania, hanem arra is, hogy vele fizettetik meg az erjedő zöldség ártalmatlanításának költségeit - tette hozzá.

bly \ ppd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése