2012. február 29., szerda

Tán itt a tavasz...

Jól indult a reggel, napsütés, szél (bár ez utóbbi elmaradhatott volna) és az este még fehéredő kert sem volt már fehér a havat felváltó esőtől. Ha minden jól megy, akkor hamarosan virágba borul minden. Várjuk már nagyon. Neki lehet állni a tavaszi munkáknak is. Ahogy kifakadnak a rügyek, máris kapják a lombtrágyát, hogy minél egészségesebben fejlődhessenek.
Az időjárás csalóka, reméljük, hogy fagy már nem lesz, mindenesetre a saját egészségünkre nem árt odafigyelni. Jó lenne, ha nem kellene a tavaszt az orvosoknál tölteni, és a gyógyulás érdekében mindenféle szintetikus gyógyszerre kiszórni a pénzt. Sokan azt hiszik, hogy ha süt a nap és kicsit melegebbnek érezzük a hőmérsékletet, akkor már nyárias ruhákat ölthetnek. Öltözzünk rétegesen, táplálkozzunk változatosan és vitamindúsan, na meg kerüljük a stresszhelyzeteket is. Amennyit lehet, tartózkodjunk a szabadban és napoztassuk az arcunkat is, hogy minél több D vitaminhoz jussunk.
Ha a kertben dolgozunk, akkor érdemes olyan ruhát felhúzni, ami jó nedvszívó képességgel rendelkezik, így lecsökkenthetjük a megfázás esélyét. Ne feledkezzünk meg a folyadékpótlásról sem!

Amúgy február 29. van és ez a 29. bejegyzés a blogban... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése