2012. február 16., csütörtök

Borban az igazság!

Az évek során egyre kevesebb azok száma, akik saját maguk termelnek bort. Inkább megveszik az olcsó, műanyag palackosat vagy a "minőségit", amit nagyipari módszerekkel állítanak elő. A szőlő sok gondozást igényel, de legalább tudja az ember, hogy mit iszik. Mellesleg a saját bor ajándéknak sem rossz, a rokonság, a barátok bizonyára többre értékelik (feltéve, ha jó), mint a "bolti" palackokat.
Ha pedig van az embernek saját pincéje és szőlője, akkor miért is ne foglalkozna vele?

A Wikipedia a borról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bor

A jó bort szívesen fogyasztja az ember. Régen a falusi emberek minden nap ittak egy keveset (volt aki többet :) ), hogy egészségesek maradjanak. Még az orvosok is elismerik, hogy kis mértékben fogyasztva csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Miért is ne akarnánk egészségesen élni? :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése